Accesspoints op de Gerbrandytoren

‘Het hoogste accesspoint van Nederland!’

Paul (PE1RJV) heeft vandaag een 4-tal accesspoints in de Gerbrandytoren te IJsselstein geplaatst. Er wordt gebruik gemaakt van hardware die nog voorhanden was van Tranzeo (5 GHz, IEEE 802.11a). Deze accesspoints zijn geplaatst richting Noord-Oost, Zuid-Oost, Zuid-West en Noord-West en werken uitsluitend op de 5 GHz band. De apparatuur is binnen achter het glas van de mastcabine geplaatst op een hoogte van 220 meter boven straatniveau.

GerbrandytorenDe komende week zullen we eerst zelf tests gaan doen, om te kijken welke apparatuur geschikt is om een verbinding te maken. Daarna worden er instructies op deze website geplaatst en kunnen we van start gaan met enkele besloten tests met een handvol gebruikers om meer ervaring op te doen.

dekking_PI1UTR

Rob (PE1CHL) werkt momenteel aan het netwerk zodat iedere client een eigen IP-adres krijgt. Omdat we gebruik maken van ISM-apparatuur zal de verbinding versleuteld worden. Bij Rob is een account aan te vragen voor mensen die al apparatuur hebben, in de buurt wonen en graag willen testen. Enkel zendamateurs krijgen toegang tot dit netwerk. Het SSID is: Hamnet-PI1UTR.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.