Toegang aanvragen

De eerste stap om toegang tot HAMNET aan te vragen is door het verkrijgen van een eigen IP-adres. Op de website van Rob (PE1CHL) is meer informatie te vinden: http://gw-44-137.ampr.org/.

Toegang is daarna mogelijk via een draadloze HAMNET verbinding als je in de buurt van een van de accesspoints woont. Is dit niet het geval, dan kun je via VPN een verbinding opbouwen. We ondersteunen daardoor deze protocollen: OpenVPN, IPsec en IPIP.

4 gedachten over “Toegang aanvragen”

 1. om op steunpunt van pi6fld een opstappunt temaken
  en link temaken a.p is een MikroTik OmniTik U-5HnD
  en link schotel is een Ubiquiti AirGrid M5
  10 mhz band breedte op 5620 mhz

   1. IP-adressen in de 44.137/16 range zijn geografisch gebonden aan Nederland. Je hebt dus een Nederlandse call nodig, temeer omdat een buitenlandse call niet langer dan 3 maanden in Nederland gebruikt mag worden.

   2. Voor de duidelijkheid: er zijn wel 44.137.x.x adressen aan buitenlandse calls gegeven maar dat betrof dan altijd mensen die (tijdelijk) in Nederland verbleven, dus wellicht met een pa/ constructie gewerkt hebben, of die net over de grens via een Nederlandse node werkten.
    Als je in Australie een HAMNET adres wilt aanvragen gaat dat via de locale coordinator in Australie en krijg je een adres wat voor die regio is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg de ontwikkelingen…