Amsterdam <-> IJsselstein ook mogelijk!

Na vorige week een eerste, niet succesvolle, poging te hebben gedaan om met mijn nieuwe LHG 5 van Mikrotik een verbinding te maken met IJsselstein is dat vandaag dan toch gelukt. Naar nu bleek had ik mijn antenne toch een aantal graden uit de richting staan waardoor het access point HamNet-PI1UTR-NW (Noord West) niet zichtbaar was. Vandaag was echter het zicht beter en kon ik de Gerbrandytoren in volle glorie zien staan.
Op HamNetDB is duidelijk te zien dat LOS (line of sight) mogelijk is maar dat wist ik natuurlijk al omdat ik de toren het de reportage cabine met het blote oog kan zien bij helder weer.
De afstand tot het AP met SSID HamNet-PI1UTR-NW is 42,9 km.
Best mooi voor zo’n klein antennetje. Ook de performance is best goed te noemen met een -74 dbm en S 8 tot 9!

Access point PI1AMS met hieronder de LHG5 richting Ijsselstein
Het access point op de Gerbrandytoren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *